Връзки

Връзките не са важни. Те са просто факт.

ruce4

Пристигнала съм на белия свят вързана с връв. Прерязали са я. Станала съм свободна. От този момент нататък всичко, което правя в живота си, е свързано с възстановяването, намирането, изграждането на връв с някого, с нещо, с мен самата.

Съществувам си като биологична съвкупност от връзки. Всяка клетка от тялото ми е зависима от останалите. Прекарвам живота си да се грижа за целостта на тези връзки. Няма ли ги тях, няма ме и мен.

Изглежда, че съм създадена, за да съм свързана. Правя го съзнателно или не с хора, предмети, места, идеи. Някои от връзките ми са градивни, други унищожителни. Едните ме зареждат, другите ми доставят живителни отрицателни емоции.

Чрез връзките проявявам цялостност. Светът в неговите материални, психологични, емоционални и духовни изражения е необхватно шарен и богат, за да бъде вложен целия за изживяване в един човек. Разделен е между всички. Ако на мен се е паднало повечко темперамент – запознавам се със спокойствието от друг. И обратното. Всичко, което ми липсва го получавам от хората, с които съм свързана. По връзките ми тече живот, информация, вълнения. През връзките се вливат новостите, било то добри или лоши, хубави или не – все неща, от които ме движат. Връзките ми дават възможност да пътувам: ~7 млрд. начина на живот, ~7 млрд. гледни точки,  ~7 млрд. характера, ~7 млрд. истории, ~7 млрд. истини. Само чрез връзките мога да достъпя това съкровище.

Връзките са сложно нещо. Всяка от тях е Вселена от други връзки. Когато някъде някоя от частите се промени – новото потича из цялата система. И така всяка секунда. Защото из връзките постоянно нещо живее, нещо се ражда, нещо умира. Тъкмо реша, че всичко е ясно и хоп! В следващия миг то е различно. Връзката е това, към което се стремя и същевременно, от което бягам с двеста саботажа в секунда. Понеже е страшно – получи ли се, тогава започва обмяна, която води до промяна.

Връзките са автор на развитие, движение, живот. Дори и тези, които ме тровят. Те ме учат да ги разрушавам или променям, да създавам от онези, които ме летят. Връзките са моят компас – колкото по-удоволствени, толкова повече съм в правилната, в своята си посока. Силата на връзката ми показва къде съм. Качеството на връзката ми подарява кадър от бъдещето.

Колкото по-добре съм вързана, толкова съм по-свободна. Вързаността и свободата са двете лица на една монета. Няма как да имам едното, без да получавам и другото.

Свободата е вързана. Връзките са свобода.

ruce6

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s