Транс

ZOM432

Сърцето ми се къса.

10 часа сутринта. Чувам писъци. Поглеждам през прозореца към улицата пред блока. Спряла кола по средата на пътя. Жена с бебе в ръце. Изправящ се от земята мъж. Втори мъж размахва пистолет. Няма кръв. Всички крещят. Хора се притичват на помощ. Изправящият се мъж се люлее като в транс. Жената, прегръща бебето, плаче и се смее едновременно. Мъжът с пистолета се отдалечава. И той се клати като в транс. Качва се в колата си и заминава.

Получава се задръстване от 5 автомобила, които не могат да продължат, понеже семейството вие и реве извън колата си. Съседите им носят вода, успокояват ги.

Един от шофьорите на чакащите коли излиза. Отива при семейството и започват да им крещи “разкарай се от пътя”. Семейството започва да му крещи нещо. Съседите му казват “Чакай малко, досега се биха”. Мъжът се дере. “Какво ме интересува мене?!“. И той е в транс.

Улицата пред блока е малка и натоварена. Всяка сутрин много коли се разминават по нея – преминаващи, паркиращи, тръгващи. В добрите дни повечето хора се отнасят търпеливо, спокойно и възпитано един към друг. В лошите дни шофьорите се държат нервно, грубо, агресивно. Днес е шибан ден за улицата пред блока.

Понякога само едно „Абе, ей…“ е достатъчно да вкара добри хора в транс.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s